Előzetes program | 2017. május 12-13.

Szimbiózis Napok 2017
2017.05.12.

péntek
13:00 - 23:00


Szimbiózis Napok 2017

Előzetes program (PDF)  |  Napi bontás (táblázat)


Facebook: https://www.facebook.com/szimbiozis.fesztival/

A fesztivál Facebook-eseménye: https://www.facebook.com/events/1771631309818779/


A Szimbiózis Napok kulturális antropológiai fesztivált immár 12. alkalommal rendezzük meg 2017. május 12-13-án az Auróra közösségi központban.

Az érdeklődők változatos programokon keresztül ismerkedhetnek meg távoli népek és közelünkben élő közösségek tárgyi és szellemi kultúrájával: életmódjával, tudáskincsével, művészetével, meséivel, játékaival. Sokféle előadás, kerekasztal-beszélgetés, alkotóműhely, kiállítás, film és zenei program várja az érdeklődőket.

Ízelítő a témákból: narratíva és emlékezet, Albánia, Afrokuba, a Kaukázus világa, totonák indiánok, "Az antropológia mesterei ma": Victor Turner és a struktúra/communitas viszony, a sámánság vallásetnológia megközelítései, az őslakos hantik sámánhiedelmei, helyszellemek, közösségi élet és úton levés a kortárs orosz ortodoxiában, variációk akadálymentességre: mozgássérült emberek lakástörténetei (interjúelemző műhely), életmódok és értékrendek, test és lélek, testtudat és testélmények: az emberi test antropológiája, biciklikon: a kerékpár-jelenség, digitális történetmesélés: önismeret és önkifejezés a digitális korban, szoftverantropológia, táncantropológia, az üzleti élet antropológiája, "Nőügyek", megfigyelői perspektívák, részvételiség, "Így kutatunk mi".